maandag 24 oktober 2005

Praat mee over ons Utrechts verkiezingsprogramma


Het concept van ons verkiezingsprogramma is klaar. Of eigenlijk, het is nooit klaar. Want er staat nooit alles in, het is nooit actueel genoeg, er zijn altijd concrete actiepunten die niet zijn opgeschreven maar die we wel doen...
Toch. Het woord is nu aan de Utrechtse GroenLinks leden. Die kunnen wijzingingen voorstellen (amendementen heet dat) en de komende weken in twee ledenvergaderingen zowel onze lijst, als het verkiezingsprogramma vaststellen. Met aangenomen wijzigingen.
Het programma staat sinds vandaag op www.groenlinksutrecht.nl.
Daar vind je ook alles over de manier waarop leden hun invloed kunnen uitoefenen, en heel veel over onze kandidaten, onze campagne en onze activiteiten in de stad.

GroenLinkse raadsleden gaan online

Inmiddels is sinds vandaag het derde fractielid online: Niki Schipper! Je vindt haar weblog op www.nikischipper.nl. Mijn fractielid Robert Giesberts houdt al een paar jaar een weblog bij. Hij is te vinden op www.robertgiesberts.nl. Toch tijd dat ik ook een wat mooiere "url" krijg?

Sociale inzet voor de begroting


Deze weken zijn we heel druk met alle commissie-vergaderingen over de begroting. Al ben ik niet zo'n vergaderliefhebber: dit vind ik toch bijna de belangrijkste vergaderingen in het jaar. Enkele dingen waar Marry en ik zich in de commissie Maatschappelijke Ontwikkeling voor zullen inzetten:
  • Er moet extra geld komen voor onderwijskundige vernieuwing van scholen bij verbouw en nieuwbouw;
  • De wachtlijsten bij Maatschappelijk werk en in de Jeugdzorg moeten verdwijnen;
  • De puntjes moeten op de i van het armoedebeleid: 1 bij grote aankopen moeten mensen met een minimuminkomen veel sneller een beroep kunnen doen op bijzondere bijstand en 2 voor kinderen en jongeren die muziek, sport of schoolactiviteiten niet kunnen betalen, verbreden we school- en sportfonds tot een talentenfonds;
  • Het Fonds Sociale Integratie steunt zulke goede initiatieven van bewoners, daar móet meer geld naar toe (vindt gelukkig ook de PvdA);
  • En er moet veel meer inspanning om mensen in een uitkering echt naar werk te helpen. De huidige reintegratie-praktijk helpt mensen van de regen in de drup.

Je kunt ons er op aanspreken!