zondag 18 september 2005

Multicultureel manifest


Vanmiddag hield de werkgroep Multicultureel van onze afdeling een politiek café in een mooie omgeving: museumcafé Lombok. Deze werkgroep spant zich in om partij en fractie bij de les te houden als het gaat om de multiculturele samenleving. En terecht, want: de Utrechtse samenleving ís multicultureel, of rechts-conservatief en links-flinks dat nu wil of niet. GroenLinks moet laten zien waar ze als politieke partij staat als het gaat om het (leren) samenleven van bevolkingsgroepen en de strijd voor een gelijke toegang tot de kansen van de economie, het onderwijs en de gezondheidszorg voor iedereen. Een belangrijke conclusie van de middag was dat ons concept-verkiezingsprogramma nog niet goed genoeg laat zien waar GroenLinks op dit punt staat, welke concrete dingen er te doen staan in de Utrechtse politiek, en welke vragen er nog spelen. Wij streven naar een samenleving die mensen insluit en hun vertrouwen en verantwoordelijkheid biedt. We willen vechten tegen discriminatie, vooroordelen en uitsluitingsmechanismen. Dat mag er, zowel in tekst als in concrete actiepunten, wel wat duidelijker in. En we moeten het van de daken schreeuwen!
Wil je zelf ook bijdragen aan ons verkiezingsprogramma? zie www.groenlinksutrecht.nl en surf door naar de interactieve site waar je alle teksten leest en van online commentaar kan voorzien!

Actienieuws van de Utrechtse GroenLinks afdeling


24 september staat GroenLinks met een kraam op de stadhuisbrug. We zoeken het gesprek met passanten over de slechte luchtkwaliteit in Utrecht.
Op 29 september delen we ballonen en kaartjes uit rond het stationsgebied en op 1 oktober staan we in Leidsche Rijn met het thema "Leidsche Rijn Park". Wil je meedoen of meer weten? Neem contact op met Tjeerd: tjeerd@groenlinksutrecht.nl

Diverse actielinks - 17 september om 13.00 uur is er een landelijke demonstratie voor gelijke grondrechten op de Dam in Amsterdam: http://www.genoegisgenoeg.net/- Op zaterdag 24 september om 13 uur wordt het Binnenhof in Den Haag massaal omsingeld. Meer info op http://www.keerhettij.nl/- 28 september is er een demonstratie bij het gerechtsgebouw in Utrecht tegen de identificatieplicht. Hou hiervoor http://www.id-nee.nl/ in de gaten.

www.linkselente.nl

Wie zegt dat een politieke partij saai is? Ik heb vorige week erg genoten van het inhoudelijke, zelfbewuste, vrolijke programma van de 'Linkse Lente'. Een leuke foto-impressie is te vinden op

De Linkse Lente is echter een initiatief dat breder gaat dan alleen GroenLinks: het is gericht op het bijeenbrengen van alle progressieve mensen die tegen de kilte van dit conservatieve beleid in verweer komen. Op de site www.linkselente.nl zijn allerlei progressieve ideeën en initiatieven bijeengebracht en kan ook iedereen zelf ideeën aandragen.